Pieczony stek z tuńczyka

Pieczony stek z tuńczyka
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
Kolejny przepis z piekarnika…bo robi się samo ;)

Składniki

  • 2 steki z tuńczyka po 200 g
  • 1 łyżka musztardy stołowej
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego
  • 1 łyżeczka białego pieprzu mielonego

Przygotowanie

  1. Musztardę i olej dokładnie łączymy z pieprzem. Marynujemy w nim steki przez kilka godzin. Następnie zawijamy w folię aluminiową, pieczemy 25 min. w temp. 180°C.

Komentarze do przepisu (2)

Pieprzyczfantazja 24 sierpnia 2019
pysznie! coś dla mnie!
ErJot 24 sierpnia 2019
Ale mi zaburczało w brzuchu...
Składniki
  • 2 steki z tuńczyka po 200 g
  • 1 łyżka musztardy stołowej
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego
  • 1 łyżeczka białego pieprzu mielonego
Składniki