Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwsze plastry na obiad, a reszta na wędlinkę...
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 768
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 3043
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3568
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 768
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 3043
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3568
Składniki
Umyty schab zanurzyłem w zimnej wodzie. Dodałem listki laurowe, ziele angielskie i sól. (1 łyżka soli na 1 litr wody). Czosnek obrałem i przekroiłem na pół. Schab w zalewie włożyłem do lodówki na 24 godziny.
Następnego dnia majeranek wymieszałem z pieprzem i papryką, zalałem olejem i wymieszałem. Powstałą „mazią” nasmarowałem schab i przełożyłem do naczynia żaroodpornego.
Mięso piekłem 90 minut w 180 stopniach.