Pieczony pstrąg z puree brokułowym i kiszoną kapustą

Pieczony pstrąg z puree brokułowym i kiszoną kapustą
> 1-2 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: akamyll
Dobre źródło białka, surówka pełna zdrowia i zielone puree. I obiad w stylu fit gotowy! :)

Składniki

Przygotowanie

  1. Pstrąga marynujemy w soli, pieprzu i soku cytryny. Zostawiamy w lodówce na 3 godziny.

  2. Pstrąga pieczemy w zawiniętej folii aluminiowej, przez 30 min w temperaturze 200 st C.

  3. Brokuł gotujemy na pół twardo w osolonej wodzie. Następnie odcedzamy od wody.

  4. Paprykę i ½ cebuli kroimy w kostkę. Podsmażamy na łyżce oliwy z oliwek. Dodajemy 2-3 łyżki wody. Dusimy do miękkości.

  5. Brokuła blend ujemy a następnie dodajemy podduszone warzywa i doprawiamy do smaku.

  6. Pozostałą cebulę kroimy w kostkę i solimy. Odstawiamy żeby zmiękła. Marchewkę ścieramy na tarce na grubszych oczkach. Kiszoną kapustę siekamy. Wszystko razem mieszamy. Dodajemy 2 łżyki oliwy z oliwek, pieprz i sól do smaku oraz kminek mielony. Odstawiamy na kilkanaście minut do lodówki do przegryzienia się.

Składniki
Składniki