Pieczony pstrąg

Pieczony pstrąg
> 1-2 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: MEGI110278
Rozmaryn,melisa,limonka, cytryna... nic dodać,nic ująć ;-) PYCHA

Składniki

  • 2 pstrągi
  • świeże zioła : rozmaryn i melisa
  • limonka i cytryna
  • sól,pieprz,masło
  • mała cebula

Przygotowanie

  1. Pstrągi umyć i natrzeć solą.Do środka włożyć gałązkę rozmarynu,gałązkę melisy,plasterek cytryny i limonki,posiekaną cebulę oraz masło.Ułożyć rybę w naczyniu żaroodpornym,posypać świeżo zmielonym pieprzem i masłem.Wstawić na noc do lodówki.Następnego dnia podlać małą ilością wody.Wstawić do zimnego piekarnika i piec 50 min w temp 180 stopni.Ostatnie 15 min piec ryby bez przykrycia aby się zarumieniły.

  2. SMACZNEGO

Komentarze do przepisu (5)

BM87 30 września 2012
Uwielbiam ryby grillowane i pieczone. Mniam, mniam. :)
Jagoda50 01 października 2012
I to jest to co bardzo lubię.Piekne zdjęcie zaprasza do jedzenia.
ufocom 05 października 2012
Jak to posypać świeżo zmielonym pieprzem i masłem. Pieprz rozumiem ale masło?
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 2 pstrągi
  • świeże zioła : rozmaryn i melisa
  • limonka i cytryna
  • sól,pieprz,masło
  • mała cebula
Składniki