Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczony pstrąg"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 97
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 97
Składniki
Porcje ryby umyj, osusz. Natrzyj zmiażdżonym czosnkiem, posyp solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Wymieszaj marynaty, polej ryby. Odstaw, aby nabrały smaku przypraw.
Ułóż ryby na kawałkach folii aluminiowej. Obłóż je pokrojonymi oliwkami oraz plasterkami pomidorów. Zawiń brzegi folii, aby powstał pakiecik. Piecz 30-40 min w temp. 200°C.
Pokrój cukinie, papryki, pozostałe pomidory. Skrop oliwą i grilluj na patelni grillowej. Rybę podaj z warzywami, ryżem oraz dipem jogurtowym.
Porcje 6 Przygot. 45 min Cena 4,50 zł Kalorie 231 kcal
<strong>Jacek Mołdach z Lublina</strong>Źródło: Takie jest życie