Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepis na 1 porcja K:510.1 / B:45.4 / T:13.7 / WP:46.7 / F:9.2 / WW:4.8
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 40
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 411
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 56
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85651
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 162
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 40
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 411
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 56
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85651
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 162
Składniki
Czas przygotowania: 30 minut Ugotowane wcześniej ziemniaczki ugnieść na puree, wymieszać z mąką, jajkiem, 2 łyżkami jogurtu, preferowanymi przyprawami. Na połowie ilości oliwy podanej w przepisie usmażyć na małym ogniu placek ziemniaczany, pod przykryciem z obu stron. W międzyczasie posiekać cebulę i pieczarki.. Podsmażyć na oliwię wraz z mięsem, przyprawami, wymieszać, dodać sos sojowy, 2 łyżki wody, musztardę. Gdy warzywa i mięso stracą surowość i się zrumienią są gotowe. Mięsny farsz podawać z plackiem ziemniaczanym i łyżką jogurtu naturalnego (można z niego przygotować sos, dodając ulubione przyprawy).