Pieczony losoś w porach

Pieczony losoś w porach
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: fafiatko
Może tradycyjnie ryb nie podaje się na Wielkanoc, ale u mnie goszczą także w to Święto. Danie jest bardzo łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne.

Składniki

Przygotowanie

  1. Rybę oczyściłam z łusek- można też użyć filetów, wtedy ości nie będzie. Obsypałam ją przyprawami i zostawiłam na parę godzin.
    Białą część pora poddusiłam w osolonej wodzie. Doprawiłam go pieprzem i gałką muszkatołową. Po lekkim ostudzeniu dodałam kubeczek śmietany.

  2. Rybę ułożyłam w półmisku do zapiekania i zalałam sosem porowo- śmietanowym. Piekłam około 30 minut- zawsze można zerknąć i rozchylić kawałek mięsa. Słodkawy por i kwaskowa śmietaną świetnie komponują się z rybą.

  3. :D

  4. Smacznego :)

Komentarze do przepisu (37)

Docherro 25 marca
Coś pyznego,i po co ja tu weszłam? hihihi cudowne smaki...mniammm:):)
Za łososia mogę skoczyć w ogień.Dzięki za przepis.
Nevermore 26 marca
Tyle osób już mam odwiedzić przy okazji świąt i do CB też wstąpię, bo takich pyszności nie mogę sobie... Czytaj całość »
Tyle osób już mam odwiedzić przy okazji świąt i do CB też wstąpię, bo takich pyszności nie mogę sobie odmówić ;p
Pyszności, dla "ryboholika", to NIEBO :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki