Pieczony łosoś

Pieczony łosoś
> 1-2 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: agatasur
Kto lubi delikatne, różowe mięsko łososia - zapraszam! Marynata robi swoje! :)

Składniki

  • łosoś, tyle ile zjecie :)
  • MARYNATA:
  • czosnkek, dla 2 porcji łososia - 2 ząbki
  • olej/oliwa, na tyle żeby łosoś był prawie cały zalany w marynacie
  • przyprawy:
  • pietruszka, oregano, bazylia, tymianek, cytryna

Przygotowanie

  1. Łososia czyścimy i przygotowujemy marynatę. Przez praskę przeciskamy czosnek i mieszamy go z olejem czy oliwą i przyprawami. Marynujemy łososia przez przynajmniej 2 godziny.

  2. Pieczemy rybkę w temp. 180`C ok. 30 minut.

Komentarze do przepisu (6)

babciaaneczka 02 marca 2011
Bardzo lubię łososia /moi domownicy także/.
Gromadzę wszystkie przepisy, żeby móc
przyrządzać w różny... Czytaj całość »
Bardzo lubię łososia /moi domownicy także/.
Gromadzę wszystkie przepisy, żeby móc
przyrządzać w różny sposób. Pozdrawiam.
Konto usunięte 03 marca 2011
jaki to ma być łosoś świeży?
agatasur 03 marca 2011
Świeży na pewno będzie o wiele lepszy - ja miałam mrożonego.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • łosoś, tyle ile zjecie :)
  • MARYNATA:
  • czosnkek, dla 2 porcji łososia - 2 ząbki
  • olej/oliwa, na tyle żeby łosoś był prawie cały zalany w marynacie
  • przyprawy:
  • pietruszka, oregano, bazylia, tymianek, cytryna
Składniki