Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca skórka, soczyste mięso i aromatyczne nadzienie....
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1055
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 108
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1055
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 108
Składniki
Kurczaka natrzeć solą i pieprzem, odstawić na pół godziny.
Cebulę i czosnek obrać, z papryki usunąć nasiona, z kiełbasy zdjąć flak. Wszystko włożyć do blendera i zmiksować do grudkowatej konsystencji. Dodać jajko, tartą bułkę i przyprawy, dokładnie wymieszać.
Skórę nad piersiami kurczaka poluzować i w powstałą kieszeń nałożyć farsz.
Piekarnik rozgrzać do 170 stopni. Kurczaka ułożyć w brytfance, przykryć folią aluminiową. Piec przez 1,5 godziny. Po tym czasie zdjąć folię, piec kolejne 20-30 minut aby skórka była chrupiąca.