Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i aromatyczne :)
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 67
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 62
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 67
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 62
Składniki
kurczaka umyć, wytrzeć papierowym ręcznikiem, natrzeć solą.
Marynata - oliwę połączyć z bazylią , majerankiem, zgniecionym czosnkiem,pieprzem. Następnie całego kurczaka dokładnie wysmarować przyrządzona marynatą.
Kurczaka na całą noc schować do lodówki.
Kurczaka nadziać na butelkę i wstawić do naczynia żaroodpornego. W zależności co kto lubi butelkę można napełnić piwem winem wodą w odpowiedniej proporcji.
Kurczaka o takiej masie piec ok 2 godzin w temperaturze 170 - 180 stopni C polewając ok 3 razy sosem własnym.
W moim przypadku kurczaka podałem z sałatką grecką, którą przyrządziłem wcześniej. Smacznego.