Pieczony Kurczaczek

Przepis dnia 2010-10-04
Pieczony Kurczaczek
> 3-4 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: madziash7
Miękki , soczysty kurczak bez grama tłuszczu !

Przygotowanie

  1. Kurczaka dokładnie myjemy , odsączamy papierowym ręczniczkiem.

  2. Nastawiamy piekarnik na 180 stopni. Przygotowujemy brytwankę , doprawiamy kurczaka po kolei : wyciskamy czosnek , dodajemy resztę przypraw , wcieramy w kurczaka.

  3. Tak doprawionego kurczaka najlepiej zostawić na noc w lodówce , jeżeli nie mamy takiej możliwości nic się nie dzieje , wkładamy od razu do piekarnika.

  4. Butelkę z piwem dokładnie oczyscić , zdjąć etykiety. Nabic kurczaka na butelkę , otworzyć butelkę.

  5. Wsadzamy kurczaka do piekarnika. Pieczemy ok. 2 godziny raz na jakis czas mieszając słomką piwo , żeby wylało się na kurczaka.

Komentarze do przepisu (6)

Alma 29 września 2010
Kurczak wg Magdy Gessler:) Pychota
Sugarspice 29 września 2010
Swietny wyprobowany pomysl, jednakze chyba cala rzecz w tym zeby para piwna "ulatywala" w kurczaka a nie poza niego... Czytaj całość »
Swietny wyprobowany pomysl, jednakze chyba cala rzecz w tym zeby para piwna "ulatywala" w kurczaka a nie poza niego :) Dlatego tez zwykle uzywa sie puszki zamiast butelki :)
mimi619 04 października 2010
Ale na puszkę się chyba nadziać kurczaka nie da.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki