Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta wersja grosa zawiera mniej tłuszczu niż tradycyjna, nie ustępując jej przy tym smakiem. Podstawą mojego gyrosa jest bogate w białko i niskokaloryczne mięso z indyka.
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 53
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 95
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 122
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 53
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 95
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 122
Składniki
Mięso opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w kostkę.
Do miski wlać olej i keczup, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawy, a następnie mięso. Całość dokładnie wymieszać, żeby marynata pokryła mięso. Wstawić do lodówki na godzinę lub dłużej (najlepiej na całą noc).
Po upływie czasu marynowania umieścić mięso w rękawie do pieczenia. Rękaw delikatnie nakłuć, spiąć klipsem i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. przez ok. 30 minut. Następnie wyjąć naczynie z piekarnika, ostrożnie rozciąć rękaw i przełożyć mięso bezpośrednio do naczynia. Piec jeszcze ok. 15 minut.