Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczony boczek w swojskiej marynacie"
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 362
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 101
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 103
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 50
Polecam.
Odsłon: 64
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 362
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 101
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 103
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 50
Polecam.
Odsłon: 64
Składniki
Marynata: zagotuj z dwoma litrami wody. Ostudź. Włóż boczek, odstaw w chłod ne miejsce na dwa dni.
Wszystkie przyprawy wymieszaj. Boczek lekko osącz z marynaty, obłóż przyprawową mieszanką. Odstaw w chłodne miejsce na pół godziny.
Na mięsie ułóż paprykę, zwiń. Włóż do rękawa do pieczenia, ułóż w napełnionej wodą formie. Piecz około pół godziny w temp. 180°C. Zmniejsz do 150°C, piecz jeszcze około półtorej godziny. Około 20 minut przed końcem pieczenia rękaw rozetnij, by rolada się zrumieniła.
<strong>Czas przygotowania 2 godz. ilość porcji 10, cena za porcję 2,30 zł.</strong>
Przepis przysłała Zofia Bieniek-Pytlak ze Starachowic.Źródło: Chwila dla Ciebie