Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczony bigos"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 160
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 207
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 160
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 207
Składniki
Boczek pokrój na plastry, słoninę w kostkę – i podsmaż. Po chwili zdejmij z patelni i przyrumień krążki cebuli oraz pokrojoną w kostkę mięso. Świeżą kapustę posiekaj i połącz kwaszoną.
W naczyniu żaroodpornym ułóż warstwami: kapustę, mięso z cebulą, usmażony boczek ze słoniną oraz śliwki pokrojone w paski.
Wstaw całość do piekarnika i piecz po 3 godziny przez 4 dni. Ostatniego dnia przed pieczeniem dodaj liście laurowe, sól pieprz oraz cukier i szklankę czerwonego wytrawnego wina.
<strong>Urszula Świeca z Hrubieszowa</strong>Źródło: Super TV