Pieczonka pomidorowa z kiełbasą

Pieczonka pomidorowa z kiełbasą
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
Rozgrzewające i smaczne danie na obiad.

Składniki

  • Pomidory mięsiste ½ kg
  • Parówki wieprzowe cienkie ½ kg
  • Ziemniaki ½ kg
  • Dynia ½ kg
  • Tymianek świeży 1 pęczek
  • Listek laurowy 4 szt.
  • Bulion warzywny 1/3 szklanki(może być z kostki)
  • Sól i pieprz do smaku
  • Chili do smaku

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Ziemniaki, dynię obrać i pokroić w grubszą kostkę. Ułożyć w przygotowanej formie żaroodpornej, dodać pokrojone na ćwiartki pomidory. Posypać przyprawami do smaku, dodać listki laurowe. Całość posypać tymiankiem, ułożyć parówki, zalać bulionem i przykryć. Piec w temperaturze 200 stopni około 60 minut. Podawać na ciepło z pieczywem.

Składniki
  • Pomidory mięsiste ½ kg
  • Parówki wieprzowe cienkie ½ kg
  • Ziemniaki ½ kg
  • Dynia ½ kg
  • Tymianek świeży 1 pęczek
  • Listek laurowy 4 szt.
  • Bulion warzywny 1/3 szklanki(może być z kostki)
  • Sól i pieprz do smaku
  • Chili do smaku
Składniki