Pieczonka drobiowa

Pieczonka drobiowa
> 5-6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
Pyszny dodatek do drugiego dania.

Składniki

  • Składniki:
  • Filety drobiowe 1 kg
  • Pieczarki świeża ½ kg
  • Papryka świeża 2 szt.
  • Czosnek 2 ząbki
  • zioła
  • Sól i pieprz do smaku
  • Ketchup pikantny ½ szklanki

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Mięso opłukać, pokroić w paski, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać z zmiażdżonym czosnkiem i odstawić w chłodne miejsce do następnego dnia. Do naczynia żaroodpornego wyłożyć przygotowane mięso, podduszone pieczarki z papryką. Dodać ketchup, lekko zamieszać, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 30-40 minut. Po upieczeniu posypać ziołami i podawać do drugiego dania razem z ziemniakami i surówką.

Komentarze do przepisu (2)

SlodkoSlodka83 22 października 2018
Pyszności :-)
catha 25 października 2018
Uwielbiam takie dania!
Składniki
  • Składniki:
  • Filety drobiowe 1 kg
  • Pieczarki świeża ½ kg
  • Papryka świeża 2 szt.
  • Czosnek 2 ząbki
  • zioła
  • Sól i pieprz do smaku
  • Ketchup pikantny ½ szklanki
Składniki