Pieczone ziemniaki z ziołami

Pieczone ziemniaki z ziołami
> 3-4 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: agatasur
Pyszne pieczone ziemniaczki idealne do kotletów z piersi z kurczaka lub pieczonego kurczaka. Zioła nadają esencję smaku

Składniki

  • ziemniaki, 1 kg
  • olej, pół szklanki
  • bazylia
  • majeranek
  • oregano
  • zioła prowansalskie
  • czosnek, parę ząbków
  • sól, do smaku

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obieramy, kroimy w ćwiartki.

  2. Do oleju w szklance dodajemy zioła według uznania.

  3. Ziemniaki przekładamy do naczynia żaroodpornego i polewamy olejem z przyprawami. Dodajemy całe ząbki czosnku.

  4. Pieczemy w temp. 200`C ok. 45 min.

Komentarze do przepisu (10)

Jagoda50 02 lutego 2010
Lubie tak przyrządzone ziemniaczki.
Konto usunięte 02 lutego 2010
A tego w górnym lewym roku to chyba troche za mocno "przyprawiłaś" ;)
agatasur 03 lutego 2010
Wczoraj też robiłam takie ziemniaczki na obiad i zrobiłam lepsze zdjęcia, bo tą fotkę to obrabiałam z 30 razy... Czytaj całość »
Wczoraj też robiłam takie ziemniaczki na obiad i zrobiłam lepsze zdjęcia, bo tą fotkę to obrabiałam z 30 razy i dlatego jakość jest taka słaba. Dodam lepsze zdjęcie, gdy znajdę więcej czasu. A co do ziemniaczka w lewym górnym rogu - on chciał się wyróżniać ;)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • ziemniaki, 1 kg
  • olej, pół szklanki
  • bazylia
  • majeranek
  • oregano
  • zioła prowansalskie
  • czosnek, parę ząbków
  • sól, do smaku
Składniki