Pieczone ziemniaki nadziewane mielonym mięsem

Przepis dnia 2011-03-19
Pieczone ziemniaki nadziewane mielonym mięsem
> 5-6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: leopard28
Pyszne, nieskomplikowane, smaczne

Składniki

Przygotowanie

  1. Ziemniaki umyć, obrać, odciąć czapeczkę i wydrążyć dziurę tak aby zmieścić jak najwięcej farszu.

  2. Do mięsa mielonego dodać pozostałe składniki i wyrobić masę.

  3. Napełnić wydrążone ziemniaki farszem, i za pomocą wykałaczek przymocować odcięte wcześniej czapeczki do ziemniaków.

  4. Przygotowane ziemniaki wstawić do naczynia żaroodpornego, skropić oliwą. Piec w temperaturze 180 stopni do momentu, aż ziemniaku zarumienia się. Co jakiś czas podlewać ziemniaki wytworzonym sosem.

Komentarze do przepisu (12)

Konto usunięte 15 marca 2011
Swietny przepis!
Jeszcze nigdy takich nie jadlam...robilam tak faszerowane pieczarki,cukinie,ale... Czytaj całość »
Swietny przepis!
Jeszcze nigdy takich nie jadlam...robilam tak faszerowane pieczarki,cukinie,ale ziemnieki...SWIETNY POMYSL!
SUPER WYGLALDA.PODZIWIAM UMIEJETNOSCI I POZDRAWIAM!
alutka50 15 marca 2011
już się pieką.A jak pachną!
Annuar 15 marca 2011
Dekoracyjne i sycące. Podziwiam umiejętności, gdyż sądzę, że wydrążenie surowego ziemniaka nie jest łatwe.... Czytaj całość »
Dekoracyjne i sycące. Podziwiam umiejętności, gdyż sądzę, że wydrążenie surowego ziemniaka nie jest łatwe. Możesz podać orientacyjny czas pieczenia ? Pieczesz pod przykryciem ?
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki