Pieczone ziemniaczki

Pieczone ziemniaczki
> 1-2 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Gosik33
Tradycyjne pieczone ziemniaczki. Odpowiednie na kolację czy obiadek w połączeniu z rybą czy z drobiem i surówkami.... po prostu pyszne :)

Składniki

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w łódeczki.

  2. Na blaszkę lub do naczynia żaroodpornego wlać odrobinę oleju. Ułożyć ziemniaczki. Obsypać je przyprawami. W tym konkretnym przypadku użyłam przyprawy do ziemniaków i frytek, którą ostatnio wypatrzyłam na sklepowej półce. Ziemniaczki przemieszać. Ja delikatnie opruszam je jeszcze bułką tartą. Będą trochę chrupiące.

  3. Wstawićziemniaczki do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekać ok. 45 - 50 minut. Od czasu do czasu ziemniaczki ostrożnie przemieszać, ewentualnie podlać wodą. Smakują najlepiej oczywiście z sosikiem czosnkowym, który robię z jogurtu naturalnego, majoznezu i czosnku. Gęstość sosu i ilość czosnku jak kto woli :)

Komentarze do przepisu (8)

oliwia_winna 08 maja 2010
kolejny przepis w styllu: "jak zagotować wodę"...
Gosik33 10 maja 2010
Pfff ... na twoim profilu nie ma nawet przepisu "jak zagotować wodę". Swoją drogą myślałam, że na tego typu... Czytaj całość »
Pfff ... na twoim profilu nie ma nawet przepisu "jak zagotować wodę". Swoją drogą myślałam, że na tego typu stronach "forumiści" będą "normlani" a tu proszę jakie "trolowanie". No ale przeżyję bo widzę po wpisach na twoim profilu, że jesteś ulubienicą co niektórych ;)
oliwia_winna 11 maja 2010
myślałaś, że tu będą: "forumiści" "normalni" - ciekawe...
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki