Pieczone żeberka w białym winie.

Pieczone żeberka w białym winie.
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Docherro
Mięso rozpływa się w ustach,aromat pieczonych żeberek roznosił się po całym domu.Serdecznie polecam:)

Składniki

  • 1 kg żeberek ( paski)
  • 1,5 łyżki przyprawy suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
  • sok z 1/2 cytryny
  • pieprz i sól po 1/2 łyżeczki
  • 1 szkl.białe półwytrawne wino
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka sos chili słodki

Przygotowanie

  1. Umyte żeberka poporcjować i zaprawić w naczyniu żaroodpornym,przyprawami ,solą,pieprzem,czosnkiem posiekanym,sokiem z cytryny i winem.

    Dać do nagrzanego piekarnika do 190st.i piec ponad godz.w między czasie je obracać.
    Jeśli wino wyparowało można dodać szklankę lub zamiast wina dać wodę.






    Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (5)

fafiatko 18 lutego
Szkoda, ze przez ekran nie da się chociaż polizać:)))
Docherro 19 lutego
:):) Oj szkoda ja też wiele smakołyków bym polizała chociaż:)
fafiatko 19 lutego
:DDD
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 kg żeberek ( paski)
  • 1,5 łyżki przyprawy suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
  • sok z 1/2 cytryny
  • pieprz i sól po 1/2 łyżeczki
  • 1 szkl.białe półwytrawne wino
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka sos chili słodki
Składniki