Pieczone udka kurczaka

Pieczone udka kurczaka
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Danie proste i szybkie. Jednocześnie można przygotować ziemniaki. Wystarczy 20 min by zrobić obiad dla całej rodziny. Reszta robi się sama.

Składniki

  • 4 udka kurczaka
  • 3/4 szklanki remulady duńskiej
  • 1 główka czosnku

Przygotowanie

  1. Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, nakłuwamy. Sos mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Udka mieszamy z sosem, układamy w naczyniu żaroodpornym. Zapiekamy 30 min pod przykryciem w 180°C, następnie kwadrans bez przykrycia, w tej samej temperaturze.

Komentarze do przepisu (8)

pelen_brzuszek 12 marca 2019
jaka piękna skórka :)
bryssska 13 marca 2019
Super wyglądają ;-D
babcitereskiciasta 13 marca 2019
Perfekcyjnie upieczone.:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 4 udka kurczaka
  • 3/4 szklanki remulady duńskiej
  • 1 główka czosnku
Składniki