Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone na patelni kacze udka i pierś, wcześniej marynowane w przyprawach, podane z ziemniakami, duszonymi pieczarkami z cebulką i marynowanym ogórkiem.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 231
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 527
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 231
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 527
Składniki
Wymyte, oczyszczone kawałki kaczki nacieramy przyprawami i odstawiamy na 1-2 godziny żeby przeszły przyprawami. Smażymy na gorącej patelni bez tłuszczu kilkakrotnie podlewając wodą. Smażymy na małym ogniu do zarumienienia się mięsa oraz do jego miękkości.
Na drugiej patelni dusimy przyprawione solą i pieprzem pieczarki z cebulą. W międzyczasie gotujemy ziemniaki.
Usmażone kawałki kaczki podajemy z ziemniakami, pieczarkami i marynowanym ogórkiem. Smacznego !!!