Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niby nic szczególnego a jednak ich smak to smak mięsa i chrupiąca skórka. Tak je robiła moja mama w czasach kiedy nie było tylu różnych przypraw.
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 425
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1218
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 54
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 425
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1218
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 54
Składniki
Udka myjemy i czyścimy z ewentualnych piór :-)) Czosnek przeciskamy przez praskę i ugniatamy razem z solą na papkę. Dzielimy na siedem części. Każde udko nacieramy z obu stron naszą papką a następnie posypujemy papryką. Układamy w naczyniu przykrywamy folią i zostawiamy w lodówce np: na 4godziny. Po tym czasie wkładamy je do nagrzanego piekarnika i w temperaturze 180 - 190 stopni pieczemy około godzinki.