Pieczone skrzydełka kurczaka w miodowo-musztardowej marynacie.

Pieczone skrzydełka kurczaka w miodowo-musztardowej marynacie.
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Ewa8
Danie, które lubią dzieci i dorośli, proste w przygotowaniu i zdrowe:)

Składniki

  • 8-10 skrzydełek kurczaka
  • 2 łyżki musztardy francuskiej
  • 3 łyżki miodu
  • sól
  • majeranek
  • oliwa z oliwek

Przygotowanie

  1. Musztardę, miód, szczyptę soli i majeranku mieszamy ze sobą w miseczce. Do naczynia żaroodpornego wlewamy oliwę z oliwek. Skrzydełka obtaczamy w marynacie i układamy w naczyniu żaroodpornym. Piekarnik nagrzewamy do 150 stopni i wkładamy skrzydełka. Pierwsze 20 minut naczynie powinno być przykryte. Po zdjęciu pokrywy skrzydełka przekładamy na drugą stronę i dalej pieczemy, co 10-15 minut należy przewrócić skrzydełka na drugą stronę. Można podawać z ziemniakami, kaszami lub chlebem. W wakacje warto spróbować zrobić takie skrzydełka na grillu - palce lizać:)

Komentarze do przepisu (2)

grazka950 23 lutego 2018
uwielbiane przez wszystkich :)
Ewa8 23 lutego 2018
super:)
Składniki
  • 8-10 skrzydełek kurczaka
  • 2 łyżki musztardy francuskiej
  • 3 łyżki miodu
  • sól
  • majeranek
  • oliwa z oliwek
Składniki