Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczone pstrągi w winnej zalewie"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2154
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 986
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2154
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 986
Składniki
Pstrągi spraw i umyj. Natrzyj je solą i skrop sokiem z cytryny.
Wstaw ryby na godzinę do lodówki, a potem przełóż je do naczynia żaroodpornego i podlej winem. Dodaj połówki cebuli oraz przyprawy.
Zalej całość roztopionym masłem wymieszanym z mąką oraz bulionem.
Wstaw potrawę do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz 15 minut. Przed podaniem udekoruj pstrągi natką pietruszki.
<strong>Przepis nadesłała: Katarzyna Wenc</strong>Źródło: Kurier TV