Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobry obiadek, nie wymagający dużo pracy.
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 2074
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 194
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1921
Ugotowane łazanki z domowego kiszenia kapustą, pieczarkami i mięsem wieprzowym.
Odsłon: 32
Świetne połączenie smaków.
Odsłon: 404
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 2074
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 194
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1921
Ugotowane łazanki z domowego kiszenia kapustą, pieczarkami i mięsem wieprzowym.
Odsłon: 32
Świetne połączenie smaków.
Odsłon: 404
Składniki
Umyć polędwiczki pod bieżącą wodą. Włożyć do naczynia żaroodpornego, posypać przyprawą Kucharek, pieprzem, solą czosnkową i dać do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie wyjąć z lodówki polędwiczki w naczyniu żaroodpornym, dodać pokrojoną cebulę, dwa ząbki czosnku oraz suszone grzybki. Ja dodałam jeszcze malutkie młode ziemniaczki, tak aby się razem upiekły z polędwiczkami. Dodać troszkę wody, a na wierzch łyżkę masła. Posypać obficie majerankiem. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 190 stopni i piec 1 godzinę. Po tym czasie należy sprawdzić czy mięsko i ziemniaczki są upieczone. Polędwiczki kroję na plasterki i podaję do obiadu. Jeśli zostanie mi mięska można go również użyć na kanapki. Smacznego !!!