Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, szybkie danie - pieczone, wiec z minimalna iloscia tluszczu.
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 49
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 27
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 170
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 232
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 783
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 49
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 27
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 170
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 232
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 783
Składniki
Cukinie scieramy na tarce z duzymi oczkami, cebule drobno siekamy, dodajemy jajka, pokruszony ser feta, bulke tarta, posiekana bazylie i przyprawy (ostroznie z sola - feta jest juz slona) Wszystko dokladnie mieszamy i formujemy placki, ukladamy je na blasze wylozonej lekko natluszczonym papierem do pieczenia. Piecyk nagrzewamy do 220°C, pieczemy placki ok. 12 minut, przekladamy na druga strone i pieczemy nastepne 12 minut.
Doskonale smakuja z surówka lub dipem, np. ziolowym.