Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczone pierożki drożdżowe"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 614
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 166
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 228
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 127
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 614
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 166
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 228
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 127
Składniki
Margarynę siekam nożem razem z mąką i cukrami. Drożdże rozkruszam i mieszam ze śmietaną, łączę z mąką, zagniatam ciasto.
Rozwałkowuję je i szklanką wycinam krążki. Jabłka obieram i ścieram na tarce o dużych oczkach, dodaję cukier i cynamon. Odciskam ręką nadmiar soku i nakładam na krążki ciasta. Zlepiam jego brzegi, robiąc pierożki.
Układam je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i smaruję rozmąconym jajkiem.Piekę w temp. 180o przez 20 min. Upieczone posypuję cukrem pudrem.
15 min • Porcja 180 kcal • Koszt porcji 1,30 zł • Przepis na 4-6 porcje.Źródło: Kobieta i życie