Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne pierogi z grzybami idealne do barszczu.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Składniki
1. Do miski wsypać mąkę, drożdże i wymieszać. 2. Cukier, sól oraz olej rozrobić w ciepłym mleku i wlać do miski. Wyrobić ciasto na gładką masę, w razie potrzeby dolewając mleka lub dosypując mąki. 3. Opieńki drobno pokroić. Kapustę kiszoną przepłukać w wodzie, dokładnie odcisnąć i również drobno pokroić. Całość wrzucić na rozgrzany olej i dokładnie podsmażyć razem z solą, pieprzem oraz niewielka ilością bazylii, imbiru i cukru do smaku. 4. Ciasto rozwałkować i wykrajać krążki na pierogi. Wypełniać wystudzonym farszem i ułożyć na blaszce wysypanej bułką tartą. 5. Piec około 30-40 minut w temp.180st. w zależności od piekarnika aż pierogi będą lekko brązowe.