Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczone pierogi z łososiem i grzybami"
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 37
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 76
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1073
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 157
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 37
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 76
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1073
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 157
Składniki
Przesiej mąkę i wymieszaj ją z drożdżami. Dopraw solą oraz pieprzem. Dodaj śmietanę, a także pokrojone na małe kawałki masło. Wyrabiaj ciasto przez 15 minut. Odstaw do wyrośnięcia pod przykryciem.
Pokrój drobno grzyby. Wrzuć na suchą patelnię i posól. Pieczarki mają dużo wody, więc smaż je tak długo, aż cała odparuje. Łososia opłucz, podziel na porcje i przypraw.
Rozwałkuj ciasto, szklanką wycinaj kółka na pierogi. Do każdego włóż po kawałku łososia i łyżeczkę grzybów. Brzegi dociśnij widelcem. Posmaruj białkiem. Piecz w 180 st. C ok. 12 minut, aż pierogi lekko się przyrumienią. Podawaj z sosem majonezowym.
Czas przygotowania: ok. 45 minut • porcja: 550 kcal • koszt: ok. 4 zł • dla 4 osóbŹródło: Olivia