Pieczone mielone zawijane w boczku

Pieczone mielone zawijane w boczku
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: kasia882
Niby banalne, ale z nutą szaleństwa. Kotlety mielone faszerowane serem twardym mozarella w otoczce z boczku. Bardzo smaczne i inne niż wszystkie.

Składniki

  • 0,5kg mięsa mielonego
  • 2 jaja
  • 0,5 szklanki bułki tartej
  • sól, pieprz
  • twardy ser mozarella
  • 10 plastrów wędzonego boczku

Przygotowanie

  1. Mięso mielone należy przyprawić solą i pieprzem, dodać jaja i bułkę tartą. Całość wymieszać. Uformować placuszki. W środek włożyć pasek sera. Zwinąć w podłużne kotleciki. Całość otoczyć plastrem boczku.

  2. Pieczemy 20 minut w 180st C.

Komentarze do przepisu (1)

Obserwator 06 listopada 2018
Fajny pomysł :)
Składniki
  • 0,5kg mięsa mielonego
  • 2 jaja
  • 0,5 szklanki bułki tartej
  • sól, pieprz
  • twardy ser mozarella
  • 10 plastrów wędzonego boczku
Składniki