Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczny zwyczajny obiadek z małą korektą tradycyjnego przepisu:)Dzisiaj dla odmiany mielone z piekarnika czyli pieczone a nie jak zazwyczaj smażone na patelni. Mielone podane z surówką jabłkowo-marchewkową oraz piure ziemniaczanym z nutką czosnku.
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 59
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 202
Po prostu ciepła kanapka. Robi się błyskawicznie i dobrze smakuje. Polecam.
Odsłon: 5170
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 59
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 202
Po prostu ciepła kanapka. Robi się błyskawicznie i dobrze smakuje. Polecam.
Odsłon: 5170
Składniki
Mięso mielone dokładnie wyrabiamy z jajkiem, solą, pieprzem i papryką. Z mięsa wyrabiamy 6 mielonych, układamy na blaszce lub w naczyniu żaroodpornym wyłożonym papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 185 stopni C i pieczemy ok. 35 min.
W czasie gry mielone pieką się w piekarniku gotujemy ziemniaki wraz z czosnkiem w osolonej wodzie i przygotowujemy surówkę. Surówka: Marchew i jabłko obieramy. Jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach a marchew na drobnych. Cebulę drobno siekamy lub również ścieramy na tarce o małych oczkach. Do startych składników dodajemy olej, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem, mieszamy i odstawiamy. Ugotowane ziemniaki odcedzamy i wraz z ugotowanym czosnkiem, masłem i mlekiem ugniatamy na gładkie piure. Upieczone mielone podajemy z surówką i piure.