Pieczone kotlety rybno-szpinakowe

Pieczone kotlety rybno-szpinakowe
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Fajne, dietetyczne kotlety. Smakują wybornie. Polecam.

Składniki

  • 50 dag dorsza (miruny, mintaja)
  • 10-12 kulek mrożonego szpinaku
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 bułka
  • 1 jajko
  • 1 szkl. płatkow jaglanych
  • 2-3 łyżki oleju rzepakowego
  • przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra

Przygotowanie

  1. Kilka godzin wcześniej rozmrozić rybę i szpinak. Bułkę namoczyć w kilku łyżkach mleka lub ciepłej, przegotowanej wodzie. Dorsza drobno pokroić. Drobno pokrojoną cebulę i czosnek oraz szpinak zeszklić na oleju. Warzywa i rybę dać do blendera. Dodać odciśniętą i porwaną na kawałki bułkę oraz jajko. Dodać też przyprawy. Całość zblendowć. Potem zagęścić masę płatkami jaglanymi. Formować kotlety i obtaczać w płatkach jaglanych. Układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym do 200 st. C piekarniku około 40 minut.

Komentarze do przepisu (6)

fafiatko 15 listopada
Cudowne kotlety jestem zachwycona!
SlodkoSlodka83 16 listopada
Takie kotlety muszą smakować :-) Pyszne
Bardzo smacznie wygladaja :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 50 dag dorsza (miruny, mintaja)
  • 10-12 kulek mrożonego szpinaku
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 bułka
  • 1 jajko
  • 1 szkl. płatkow jaglanych
  • 2-3 łyżki oleju rzepakowego
  • przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra
Składniki