Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam, pyszne. Mięso dobrze smakuje z fasolką szparagową, suszonymi pomidorami oraz pieczonymi ziemniakami i cukinią.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7539
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 168
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 369
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7539
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 168
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 369
Składniki
Fasolkę umyć i poobcinać końcówki. Ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem szczypty cukru. Ugotowaną fasolkę osączyć na sicie. Ziemniaki obrać, pokroić w większe kawałki i ugotować w osolonej wodzie na półtwardo. Do odcedzonych ziemniaków dodać łyżeczkę oleju i przyprawę do ziemniaków. Kajzerki namoczyć w mleku. Do miseczki z kajzerkami dodać mięso, pokrojoną w kostkę cebulę, jajko, zioła prowansalskie, pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Mięso dobrze wyrobić. Jeśli jest zbyt luźne dodać bułki tartej. Podzielić na porcje. Z każdej porcji robić placuszek i nakładać fasolkę przyciętą do właściwego rozmiaru i pomidora osączonego z oleju. Składać razem brzegi i zalepiać. Formować kotlety. Kotlety układać w naczyniu żaroodpornym posmarowanym lekko olejem rzepakowym. Każdy kotlet posmarować delikatnie majonezem. W wolne miejsca w naczyniu poukładać ziemniaki i pokrojoną w większe kawałki, posmarowaną olejem i oprószoną ziołami prowansalskimi cukinię. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 50 min. Kotlety podawać z pieczonymi warzywami i pozostałą ugotowaną fasolką, udekorowane natką pietruszki. Smacznego