Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczone kacze udka"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 214
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8946
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 148
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 38
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 297
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 214
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8946
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 148
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 38
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 297
Składniki
Udka kacze umyj, osusz. Z obydwu stron natrzyj suszonym majerankiem, solą i pieprzem. Cebulę obierz, pokrój w półplasterki.
Naczynie żaroodporne grubo posmaruj margaryną. Ułóż kacze udka, wierzch obłóż cebulą i wiórkami margaryny. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180°C. Wstaw naczynie, piecz około półtorej godziny.
Udka podawaj np. z pomidorami. Znakomicie smakują także ze śliwkami (suszonymi i wędzonymi, a w sezonie także ze świeżymi).Źródło: Chwila dla Ciebie