Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
gołąbki w wersji wegetariańskiej
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 602
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 888
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 602
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 888
Składniki
1. do gotującej, osolonej wody wsypać ryż, gotować do miekkości, odcedzić na sitku, 2. pieczarki umyć, pokroić w plastry, na oleju poddusić posiekaną cebulę, wsypać pieczarki i startą na tarce, obrana marchew, dusić do miękkości, wymieszać z ryzem, doprawić do smaku solą i pieprzem, 3. posiekaną cebule poddusic na oleju, dodać obrane ze skórki pomidory, dusic aż warzywa sie rozgotują, dodać koncentrat, doprawić sola i pieprzem (ja zazwyczaj miksuję sos), 4. z kapusty delikatnie zdjąć wierzchnie liscie, zkroić gryby nerw, wrzucić do wrzątku, pogotować ok 1 min, wyjąć, wystudzić, na liscie kłaść nadzienie, zwijać gołąbki, ułozyć w formie, zalać sosem, piec w 180 st ok 90 min, smacznego