Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27494
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 176
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 202
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1250
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27494
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 176
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 202
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1250
Składniki
W dużym garnku zagotuj wodę. Z kapusty wytnij głąb i włóż do garnka. Gotuj 5 minut i zdejmij wierzchnie liście. Ułóż je na durszlaku i gotuj 5 minut. Zdejmij kolejne liście. Postępuj tak, aż ugotujesz całą kapustę.
Piekarnik nagrzej do 190 st. C. Ugotuj ryż. Cebulę posiekaj i przesmaż na oliwie. Mięso włóż do miski. Dodaj ryż i cebulę. Wsyp oregano i majeranek. Dopraw solą i pieprzem. Pomieszaj i farszem napełnij każdy liść. Zwiń.
Dno naczynia wyłóż liścmi kapusty i obok siebie ułóż gołabki. Sos pomidorowy podgrzej. Dopraw solą i pieprzem. Dolej 1/2 szklanki wody i śmietanę. Pomieszaj. Sosem zalej gołąbki i włóż do piekarnika. Piecz 70 minut.