Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękkie mięso, chrupiąca skórka..... Pyszne
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 178
Polecam.
Odsłon: 856
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 141
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9263
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 178
Polecam.
Odsłon: 856
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 141
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9263
Składniki
Udka natrzeć solą, pieprzem, majerankiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, odstawić na kilka godzin.
Cebulę pokroić w ósemki, włożyć do brytfanny, zalać winem. Mięso położyć na cebuli, wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Piec do miękkości mięsa (około 2,5 godziny), co jakiś czas polewając udka tworzącym się sosem.