Pieczona szynka

Przepis dnia 2012-01-31
Pieczona szynka
> 3-4 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Jagoda50
Dobre danie.

Składniki

Przygotowanie

  1. mięso umyć ,osuszyć,obsypać przyprawami ,dodać czosnek i dstawić na 2 godziny

  2. marchew zetrzeć,cebulę,paprykę i pora pokroić drobno i lekko poddusić na maśle ,dodać sól i pieprz ( nie duzo)

  3. mięso rozkroić tak aby można było włożyć farsz,zwinąć ,obwiazać bawełniana nitką,włożyć do blaszki,skropić olejem i wstawić do nagrzanego piekarnika

  4. piec do miękkości mięsa,w trakcie pieczenia co jakiś czas polewc mięso wytworzonym (z pieczenia)sosem

  5. na jakieś pół godziny przed końcem pieczenia można do blaszki włożyć ziemniaki i razem upiec

Komentarze do przepisu (3)

irma 31 stycznia 2012
A ja z chęcią się poczęstuję.5
anetas197601 02 stycznia 2013
wygląda pysznie :)
nonka 18 września 2018
Witam Pani Jagodo mam pytanie czy szynkę piec pod przykryciem,czy może to być szynka kulka i jak długo piec... Czytaj całość »
Witam Pani Jagodo mam pytanie czy szynkę piec pod przykryciem,czy może to być szynka kulka i jak długo piec taką szynkę która waży 1,2 kg.w jakiej temperaturze i na którym poziomie w piecyku?Czy nie będzie zbyt sucha?
Składniki
Składniki