Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i mięsista ryba podobna do flądry i soli.
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 441
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1295
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 56
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 441
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1295
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 56
Składniki
Smuklice w przeciwieństwie do fląder są w łuskach- trzeba je oczyścić. Nacięte ryby lepiej przyjmują smak przypraw, skropiłam je porządnie oliwą natarłam przeciśniętym czosnkiem, posypałam solą, chili i koperkiem. Odstawiłam na godzinę. Ryby było 1 kg, piekłam ją 30 minut przykrytą kawałkiem papieru do pieczenia w 180 stopniach. Po tym czasie można rybę wyjąć i sprawdzić czy jest ścięta przy ościach.
:D
Smacznego :)