Do oliwy wrzucamy oregano, tymianek, czosnek, startą skórkę i sok z cytryny.
Wszystko dokładnie mieszamy i obtaczamy w takiej marynacie każdą pierś.
Na patelnie wylewamy 3-4 łyżki oliwy i na zimny tłuszcz układamy obtoczone piersi ( uwaga! patelnia i oliwa muszą by zimne).
Patelnię z mięsem wstawiamy na ogień i smażymy mięso z obydwu stron tak długo dopóki piersi nie będą miały brązowo-złotego koloru.
Usmażone mięso wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy mięso w piekarniku nagrzanym do temp. 200'C przez około 30 minut.
. Mięso po upieczeniu nadaje się do podania na gorąco lub po ostygnięciu na kanapkę jako wędlina.
Smacznego !!!
Komentarze do przepisu (12)
*Przejdziesz do wersji klasycznej