Pieczona pierś i ćwiartki ziemniaków

Pieczona pierś i ćwiartki ziemniaków
> 1-2 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: olatut
Szybkie, lekkie danie.

Składniki

Przygotowanie

  1. PIerś pokroić w paski i przyprawić ulubionymi przyprawami. U mnie zioła, sól, pieprz, papryka czerwona i ostra.
    Ziemniaki obrać i pokroić w ćwiartki.

  2. Pierś usmażyć na patelni na niewielkiej ilości oleju.
    Przygotowane wcześniej ćwiartki ziemniaków ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, troszeczkę posmarować olejem, posolić i piec ok 40 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Ostatnie 10 minut w 200.
    Ogórka i pomidory umyć i pokroić w kostkę.

    Można podawać z sosem czosnkowym.

Składniki
Składniki