Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 45
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 62
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 60
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1016
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 229
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 45
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 62
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 60
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1016
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 229
Składniki
Umytą, osuszoną papierowym ręcznikiem rybę podzielić na mniejsze części. Oprószyć delikatnie pieprzem cytrynowym i solą. Ułożyć w wysmarowanym olejem rzepakowym naczyniu żaroodpornym. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju rzepakowym. Dodać sól i pieprz czarny świeżo mielony. Buraki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać szczyptę cukru i troszkę soku z cytryny, sól. Marchewkę też zetrzeć na tarce i dodać troszkę soku z cytryny i sól. Na rybie ułożyć porcje buraków. Na burakach ułożyć startą marchewkę, a na marchewce zeszkloną na oleju rzepakowym cebulę. Śmietanę wymieszać z posiekaną natką pietruszki. Ułożyć na samej górze. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 35 min. Na 10 min przed końcem pieczenia położyć plasterki żółtego sera. Smacznego.