Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczona łopatka. Przepis siostry Anastazji"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 119
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 167
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 47
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 140
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 119
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 167
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 47
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 140
Składniki
Przygotować marynatę: do naczynia żaroodpornego wlać sok pomidorowy i wycisnąć sok z cytryny. Dodać przyprawy: paprykę ostrą, słodką, kminek, liście laurowe, sól oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
Mięso oczyścić, związać bawełnianą nitką i obtoczyć w marynacie. Pozostawić na dobę w lodówce, co kilka godzin obracając. Przełożyć do zimnego piekarnika i piec w temp. 200°C. Po pół godzinie zmniejszyć temp. do 150°C i piec jeszcze przez godzinę. Sos zagęścić mąką.
CZAS: około 2 godziny
Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „Doskonałe przepisy siostry Anastazji”Źródło: Dobry Tydzień