pieczona karkówka w marynacie z ketchupu i sosu sojowego

pieczona karkówka w marynacie z ketchupu i sosu sojowego
> 5-6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
Bardzo smaczny pomysł na obiad a wręcz obłędny na grilla :) Zapraszam :)

Składniki

  • 1 kg karkówki
  • 1/3 szklanki ketchupu łagodnego bądź ostrego
  • 3 łyżki majonezu
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 5-6 ząbków czosnku
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • 2 cebule

Przygotowanie

  1. Ketchup, majonez i sos sojowy wymieszałam w miseczce, następnie dodałam sól oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.

  2. Karkówkę pokroiłam na plastry ok. 1,5-2 cm i zestekowałam.

  3. Każdy kawałek mięsa natarłam marynatą i włożyłam do woreczka.

    Na wierzch mięsa położyłam pokrojoną w talarki cebulę. Wstawiłam do lodówki na 2 godziny by mięso naszło marynatą.

  4. Piekłam 1,30 h w 180 stopniach.

    Karkówka była przepyszna! Z wierzchu pięknie zarumieniona a w środku mięciutka.

    Świetny pomysł na grilla :)

    Smacznego!

Komentarze do przepisu (4)

slawek19 27 kwietnia 2018
Co to znaczy zestekowałam?
szycha 03 grudnia 2018
pieklas w piekarniku czy na grilu?
Pieprzyczfantazja 04 grudnia 2018
Tę karkówkę piekłam w piekarniku, ale również i grillowałam. Jest bardzo smaczna. Polecam :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 kg karkówki
  • 1/3 szklanki ketchupu łagodnego bądź ostrego
  • 3 łyżki majonezu
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 5-6 ząbków czosnku
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • 2 cebule
Składniki