Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczona kaczka z grzybami"
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 38
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 90
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 176
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 38
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 90
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 176
Składniki
Kaczkę natrzyj solą, papryką i ziołami z zewnątrz i od wewnątrz. Podsmaż pokrojone grzyby oraz cebulę. Wymieszaj z pozostałymi składnikami farszu. Przypraw. Napełnij tuszkę i nitką zaszyj otwór. Ułóż kaczkę w naczyniu żaroodpornym piersią do dołu.
Obok mięsa ułóż oczyszczone warzywa, dodaj przyprawy. Podlej bulionem. Piecz około 2 godzin w temp. 180°C. Co pewien czas odwracaj kaczkę, aby się równo upiekła.
<strong>Violetta Miszczak z Połczyna Zdroju</strong>Źródło: Takie jest życie