Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczeń żmudzka"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 167
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 221
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 167
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 221
Składniki
Umyte mięso ułóż w garnku, zalej maślanką i odstaw na kilka godzin.
Marchew i jabłka obierz ze skóry, a następnie zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
Czosnek potnij na cienkie plasterki, utrzyj z solą i dodaj do startych warzyw razem z łyżeczką soku cytrynowego oraz cukrem.
Natnij w mięsie kieszeń. Włóż do niej farsz i zepnij wykałaczką.
Ułóż wołowinę w natłuszczonej brytfannie, posyp pieprzem oraz rozkruszonym listkiem laurowym. Piecz w temperaturze 180°C.Źródło: Telemax