Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny i aromatyczny sposób na soczysty schab. Idealny na ciepło, jak i na zimno jako przystawka czy wędlina do kanapek.
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 42
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 617
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 54
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 80
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 42
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 617
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 54
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 80
Składniki
Mięso umyć, naciąć w kratkę, natrzeć solą. Włożyć do naczynia żaroodpornego, dodać masło i podpiec 10 min w 190 stopniach. W misce wymieszać dżem, sok z cytryny i pieprz cayenne. Wyjąć mięso z piekarnika, posmarować je dżemem, w powstałe szczeliny włożyć goździki, podlać wodą. Tak przygotowane mięso piec 60min, od czasu do czasu podlewając wodą (lub powstałym sosem). Po upieczeniu mięso należy odstawić na 10 minut, aby odpoczęło i zachowało soki, a dopiero po tym czasie pokroić, w przeciwnym razie z mięsa wypłyną soki i będzie suche.