pieczeń z piersi indyka

pieczeń z piersi indyka
> 3-4 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: stiv73
smaczne

Składniki

  • pierś z indyka, 1kg
  • jajka, 4-5szt.
  • szpinak, 300g
  • masło
  • papryka turecka
  • sól,pieprz

Przygotowanie

  1. pierś rozcinamy wzdłu ,lekko rozklepujemy zeby powstał płat.

  2. Gotujemy jajka na twardo-po ugotowaniu kroimy w kostkę,smażymy szpinak na maśle,dodajemy sól,pieprz do smaku-do zimnego szpinaku surowe jajko.

  3. Lączymy szpinak z jajkami i nakładamy na pierś z indyka,zawijamy.Nie jest to łatwe ale moża po prostu podwinąc pod spód,żeby powstała rolada.Posypujemy obficie turecką papryką i pieczemy około 1 godziny w 160-170 C

Komentarze do przepisu (2)

Annuar 28 grudnia 2011
Oj, to już któryś fajny przepis, smakowałaby mi Twoja kuchnia...
Konto usunięte 11 marca 2012
Wygląda smakowicie . Wrzucam do ulubionych i do wypróbowania . Myślę podobnie jak Annuar . Pozdrawiam.
Składniki
  • pierś z indyka, 1kg
  • jajka, 4-5szt.
  • szpinak, 300g
  • masło
  • papryka turecka
  • sól,pieprz
Składniki