Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczeń z makaronu"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 180
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 56
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 143
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 180
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 56
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 143
Składniki
Makaron wrzuć na posolony wrzątek i ugotuj al dente według przepisu podanego na opakowaniu. Odcedź na sicie, przelej zimną wodą i pozostaw do osączenia.
Strąki papryki (czerwonej, zielonej i żółtej) opłucz, osusz, oczyść z gniazd nasiennych. Miąższ pokrój w paseczki. Na patelni rozgrzej masło, obsmaż paprykę.
Orzeszki nerkowca posiekaj. Natkę opłucz, osusz, listki poszatkuj. Na patelnię z papryką wrzuć odcedzony makaron, dodaj orzeszki i natkę, wymieszaj. Dopraw całość solą, pieprzem, suszonym tymiankiem oraz papryką. Chwilę razem ogrzewaj.
Wlej do misy śmietanę i ubij w niej jajka. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek z sosem sojowym. Podłużną formę wysmaruj olejem, przełóż do niej masę makaronową. Zalej sosem śmietanowym. Zapiekaj około 30 minut w temperaturze 180 st.
czas ok. 60 min; porcja – 680 kcal, cena 4,20 złŹródło: Świat kobiety